Mindre stress

Hvidovre Sundhedscenter udbyder et forløb for dig, der er pårørende til et menneske med en kronisk eller langvarig sygdom.

Med forløbet får du mulighed for at integrere en række færdigheder, der gør det muligt effektivt at håndtere stress i hverdagen og tage bedre vare på dig selv.

For at kunne deltage skal du eller din syge pårørende bo i Hvidovre.

”Mindre stress” er et 8 ugers forløb i mindfulness-baseret stressreduktion også kaldet MBSR. De gavnlige effekter af forløbet er underbygget af hjerneforskning.

Udtalelser fra tidligere deltagere i forløbet "Mindre stress"

Jeg har fået redskaber til at reducere stress. Det virker! 
Jeg har i svære stunder brugt meditation og bodyscan - det har hjulpet mig til at komme videre i mit liv. 
Luk alle
Åbn alle

MBSR blev udviklet i 1979 er den amerikanske læge og professor John Kabat-Zinn og er et videnskabeligt 8-ugers træningsprogram. I programmet træner du din opmærksomhed med meditations- og opmærksomhedsøvelser samt simple yogaøvelser.

I programmet vil du blive introduceret til en venlig, accepterende og ikke-dømmende holdning til dig selv, som kan hjælpe dig med at passe bedre på dig selv i en hektisk hverdag og hjælpe dig til at reagere konstruktivt på de udfordringer, livet bringer.

Formålet med kurset er at lære at integrere en række færdigheder, der gør det muligt effektivt at håndtere stress i hverdagen. Når du styrker opmærksomheden, opnår du større balance og bedre overblik. Du bliver desuden bedre til at prioritere dit nærvær i hverdagen. 

Mere specifikt træner du evnen til at opdage negative tankemønstre, når de opstår, samt evnen til at flytte opmærksomheden væk fra disse tankeprocesser. Du arbejder med kropsbevidsthed og regulering af følelser.

De dokumenterede effekter af kurset tæller blandt andet: Mere energi, større tilfredshed, bedre koncentration og hukommelse, mindre stress og færre smerter. 

Forløbet foregår i en fast gruppe på mellem 8 - 20 deltagere. Deltagerne mødes en gang ugentligt i 2½ time i alt otte gange. Ud over de otte gange er det muligt undervejs i forløbet at deltage i en hel dagssession.

En vigtig del af programmet er, at du er sammen med andre. Kurset adskiller sig fra almindelig yoga og meditation ved, at du undervejs i forløbet taler med andre om, hvordan det er at lave meditation, hjemmearbejde eller yogaøvelser. Der er også forskellige kommunikations-øvelser i programmet.

At være sammen med andre hjælper dig til at se, at du ikke er alene om for eksempel at føle smerte, være ked af det, skamme dig eller have skræmmende tanker om fremtiden.

Du bestemmer selv, hvor meget du deler. De fleste oplever, at det kan være rart at betro sig til andre, der deltager på samme vilkår som dem selv. 

Udtalelser fra tidligere deltagere: 

For mig har kurset været guld værd.
Jeg er overrasket over at nogle små ting kan ændre mine tanker.
Jeg har mødt mig selv på nogle områder, som jeg ikke har mødt mig selv på før. 
Jeg har fået vigtige redskaber til brug i dagligdagen. 
Jeg har lært at stoppe op og mærke efter, hvilket har betydet, at jeg ikke bliver så hurtigt gal og ked af det. 
Det har givet mig ro og velvære. 
Jeg er på 24/7, men lige præcis de her timer er mit frirum, hvor der er fokus på mig.
Jeg er blevet bedre til at få taget de fornødne pauser og slappe af. Jeg har også en bindevævssygdom som gør, at jeg ofte har mange smerter, og der har forløbet også kunnet hjælpe mig bl.a. når jeg havde problemer med at sove om natten.
Jeg gik til det med en vis skepsis - virker det for mig, eller er det spild af tid. Jeg måtte dog prøve det, for måske kunne det hjælpe. Jeg blev meget positivt overrasket. Det har været godt for mig og er meget brugbart. For mig kan det ukendte godt være utrygt. Men det, vi gør på holdet, er godt og godt nok, og det kan jeg bruge i mange henseende i livet. Jeg er blevet mere rolig og rummelig. Jeg er nu opmærksom på, hvordan jeg selv har det. Jeg behøver ikke være nervøs, men kan tage det stille og roligt.

Forløbet foregår i Hvidovre Sundhedscenter, sal 3.

Kurset vil foregå på nedenstående datoer alle dage fra kl. 10.00-12.30.
  • mødegang den 4. marts                    
  • mødegang den 11. marts                   
  • mødegang den 18. marts                    
  • mødegang den 8. april                        
  • mødegang den 15. april                   
  • mødegang den 22. april                       
  • mødegang den 6. maj                          
  • mødegang den 13. maj                      

Det vil være muligt at deltage i en heldagssession mandag d. 29. april kl. 10.00-16.00.

Inden vi starter skal du have en kort samtale med kursets instruktører.

Kan du ikke deltage i orienteringsmødet d. 26. februar, så kontakt kursets instruktører: 

Anett Jensen tlf. 4185 0262 eller Julie Borring tlf. 2533 0993.

På orienteringsmødet har du mulighed for at få en fornemmelse af programmet, møde kursets instruktører, få en smagsprøve på de mindfulnessmetoder, som du skal arbejde med undervejs i forløbet samt stille spørgsmål.

Du tilmelder dig her: Orienteringsmøde (nyt vindue)

Kan du ikke deltage i orienteringsmødet, så er det vigtigt, at du kontakter instruktørerne Anett og Julie. Se kontaktinformationer på siden.