Find mere information her

Læs bl.a. om demensvenlighed og forebyggelse af demens. Du kan også finde links til Alzheimerforeningen og Nationalt Videnscenter for Demens, hvor du kan finde inspiration og vejledning til dig, som er pårørende og dig, som har en demenssygdom. 

Demenskoordinatoren

Forebyggelse af demens

Demensvenlighed

Luk alle
Åbn alle

Har du demens, kan du her finde information om din sygdom og få gode råd til at håndtere hverdagen. Læs gerne hæfterne sammen med familie og venner. Det kan give jer en fælles forståelse af dine symptomer og mulighed for at tale om, hvordan I sammen kan klare forskellige hverdagssituationer.

Du kan finde de forskellige hæfter her: Hæfter til dig med en demenssygdom (nyt vindue)

Er du pårørende kan du finde information, inspiration og vejledning om blandt andet kommunikation, livet med demens i egen bolig og i plejebolig, love og regler når skal handle på vegne af en anden samt psykologiske udfordringer og reaktioner.

Du kan finde de forskellige hæfter her: Hæfter til pårørende (nyt vindue)

Du har altid mulighed for at kontakte din demenskoordinator for yderligere hjælp og rådgivning.

På Nationalt Videnscenter for Demens kan du læse mere om demens, forebyggelse, behandling mv.

Nationalt Videnscenter for Demens har bl.a. korte fakta-ark, der kort beskriver forskellige emner i forbindelse med demens. 

FX: demenssygdomme, symptomer på demens, behandling af demens, hverdagen med demens, lev sundt med demens, bilkørsel og demens og flere emner i berøring med livet med demens.

Du kan finde de forskellige fakta-ark her (nyt vindue)

Alzheimerforeningen er en medlemsorganisation, der har til formål at sikre bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende.

De rådgiver, informerer og støtter forskning i demenssygdomme. Du kan læse mere om Alzheimerforeningen her: Alzheimerforeningen (nyt vindue)

Hos Alzheimerforeningens rådgivning, Demenslinien, kan du få hjælp med svar på spørgsmål om alt fra demenssygdomme, hverdagssituationer med demens til jura og rettigheder.

Demenslinjen – telefonnummer 5850 5850

Demensvenlige Hvidovre er en del af Hvidovre Kommunes demenshandlingsplan 2025. Demensvenlige Hvidovre skal være med til at klæde borgere, kommunalt ansatte, foreninger, erhvervs- og forretningsliv
på til at kunne hjælpe mennesker med demens og deres familier.

Læs mere om Demensvenlige Hvidovre her: Demensvenlige Hvidovre (nyt vindue)

Hold hjernen sund og nedsæt risikoen for demenssygdom ved at følge disse 5 gode råd:

  • Hold hjernen aktiv
    – lær nyt og hold dig i gang hele livet.
  • Vær social
    – dyrk oplevelser og gode grin med venner og familie.
  • Bevæg dig
    – motion er sjovt og godt for både hjernen og vægten.
  • Drop tobakken, drik mindre alkohol og spis sundt
    – det er godt for hele dit helbred.
  • Kontroller blodsukker, kolesteroltal og blodtryk
    – det gavner både hjerne og hjerte

Læs mere om, hvordan du kan nedsætte din risiko for at udvikle demens på Nationalt Videnscenter for Demens Sådan nedsætter du risikoen for at udvikle demens | Nationalt Videnscenter for Demens (nyt vindue)

Læs mere under mistanke om demens Mistanke om demens (nyt vindue)

Appen 'Viden om Demens' er for alle, der arbejder med omsorg, støtte og pleje af mennesker med demens. Find info om appen her: Nationalt Videnscenter for Demens - appen "Viden om demens" (nyt vindue)

ABC Demens er et gratis e-learning til fagpersoner, der arbejder med mennesker med demens. Læs mere om ABC Demens her ABC Demens (nyt vindue)