National demensuge i uge 19 - Kom til bålmad, kaffe og kage i Aktivitetscentret

2022 |

Tirsdag den 10 maj kl. 15.00-17.00

Aktivitetscentret, Hvidovregade 49

 

Dagens program:

 

Kl. 15.00 - 15.30

Hør om Daghøjskolen for yngre med demens og smag på hjemmelavet suppe lavet over bål.
Hør Daghøjskolens brugere fortælle om de tilbud, der er i Daghøjskolen. Se Daghøjskolens lokaler og oplev Daghøjskolens kunstudstilling, der er et resultat af et kunstforløb på Arken Museum for Moderne Kunst.

Kl. 15.30 - 16.00

Mindfulness i din hverdag - Øv dig i at være vågen i livets øjeblikke!
Mindfulness kan bruges som et redskab til at tage vare på sig selv - et frirum med fokus på dig. Det kan være en metode til at styrke dit mentale helbred og velvære.
Få en smagsprøve på mindfulness, når instruktør i mindfulness-baseret stressreduktion Anett Jensen, guider dig og fortæller, hvordan mindfulness kan bruges i din hverdag.

Kl. 16.00 - 16.30

I krydsfeltet mellem kærlighed og udmattelse. - De pårørendes mange roller og udfordringer i en forandret hverdag.
Hvidovre Kommunes pårørendekoordinator, Sophie Jacobsen, vil i sit oplæg komme ind på, hvordan
tanketeknikker og andre redskaber kan hjælpe dig som pårørende til at håndtere hverdagen og derved skabe et lille overskud til at tilgodese dig selv.


Kl. 16.30 - 17.00


Gode råd om kommunikation og samvær til mennesker med demens.
Hvidovre Kommunes demenskoordinator, Laura Kirkhammer, giver gode råd og tips til, hvad og hvordan du som fx medarbejder i en forretning, nabo, ven eller pårørende i din kommunikation og dit samvær med mennesker med demens, kan være med til at gøre hverdagen nemmere.


Kl. 15.00-17.00


”POP UP”-stande
Få en snak med frivillige demensvenlige ambassadører, Hvidovre Kommunes demenskoordinatorer og pårørendekoordinator, brugere og medarbejdere i Daghøjskolen samt instruktører i mindfulness-baseret stressreduktion. Du kan også opleve det nye nationale Demenssymbol.
I hele uge 19 kan du møde de frivillige demensvenlige ambassadører, der vil uddeleinformationsmateriale og plakater om det nye demenssymbol til forretninger og butikker i Hvidovre.