Senior i Hvidovre

Få individuelle samtaler, deltag i vores kurser for ældre og oplev spændende møder og arrangementer. Hvidovre Sundhedscenter har masser af tilbud til seniorer i Hvidovre.

Vi arbejder for, at du kan fortsætte med at leve det liv du ønsker så længe som muligt, og at du føler dig tryg i hverdagslivet.

Hvidovre Sundhedscenter tilbyder både individuelle samtaler samt en række kurser og temaarrangementer, hvor du deltager sammen med andre seniorer i kommunen. Du kan bruge Sundhedscentrets tilbud, hvis du er borger i Hvidovre. Du skal altid selv sørge for transporten, og dine pårørende kan deltage i arrangementerne sammen med dig.

Tilmelding til kurser og arrangementer skal ske via Nemtilmeld.dk eller til Hvidovre Sundhedscenter på telefon 36 39 37 37 - både du og dine pårørende skal tilmeldes.

Om vores tilbud

Ældreliv Hvidovre - kursusforløb om ældrelivet

"Ældreliv Hvidovre" er et kursus over fire gange, som giver dig råd og inspiration til at fortsætte en aktiv og selvstændig hverdag så længe som muligt. Kurset giver dig konkrete redskaber til at håndtere de udfordringer, du kan møde, når du bliver ældre. Der vil blandt andet være fokus på økonomiske og juridiske forhold, et sundt og aktivt ældreliv samt forebyggelse af ulykker i hjemmet.

De fire kursusgange afholdes én dag om ugen i fire uger og på forskellige lokaliteter i kommunen. Hver kursusgang varer fire timer.

 

Sundhedstemadage

Hvidovre Sundhedscenter holder 1-2 gange om året temadage for seniorer om et sundhedsreleateret emne. Temadagene kan eksempelvis have fokus på fysisk aktivitet, og på hvordan man som ældre kan holde sig aktiv bl.a. gennem kommunens lokale idrætsforeninger.

På temadagene inviterer vi desuden en oplægsholder. Vi har fx haft besøg af Thomas Evers Poulsen, Peter Lund Madsen, Chris Macdonald og Peter Qvortrup Geisling.

Seniorsamtaler

En seniorsamtale er en samtale med en forebyggelseskonsulent fra Hvidovre Sundhedscenter om dit liv. Samtalen handler om din trivsel og sundhed, både socialt, mentalt og fysisk.

Seniorsamtalen vil altid tage afsæt i de emner, du synes er vigtige for at have en god tilværelse. Samtalen foregår hjemme hos dig efter aftale med forebyggelseskonsulenten. 

Seniorsamtaler er for borgere fra 75 år og opefter. Ved særlige ændringer i din livssituation, kan du få en samtale fra 65 år.
Ønsker du en seniorsamtale skal du kontakte Hvidovre Sundhedscenter. Læs mere i pjecen - se nedenfor.

 

75-års fødselsdagsfest

På grund af den aktuelle situation med Covid-19, er fødselsdagsfesterne aflyst.

 

Sorgsamtaler

At miste et menneske man elsker, er ofte meget smertefuldt og krisefyldt. Det kan være godt at tale med en uvildig person omkring sorgen og den ændrede livssituation.

Hvis du mister en ægtefælle, vil en forebyggelseskonsulent kontakte dig og tilbyde dig en sorgsamtale. Konsulenten kontakter dig ca. otte uger efter.

Aktivitetscentret

Aktivitetscentret er et gratis tilbud til alle pensionister og efterlønsmodtagere i Hvidovre Kommune. Du kan benytte aktivitetscentret alle hverdage i dagtimerne. I Aktivitetscentret er et væld af tilbud. Uanset om du er til socialt samvær, motion eller håndarbejde er der helt sikkert også noget for dig.

Aktivitetscentret er brugerstyret og drives af et stort antal frivillige med hjælp fra de ansatte på stedet.

I Aktivitetscentret er der også en hyggelig Cafe, hvor der hver dag laves dejlig mad og hvor der indbydes til socialt samvær. Du kan benytte cafeens faciliteter i hele centerets åbningstid.

Har du lyst til at vide mere om Aktivitetscentret, så besøg vores hjemmeside (åbner i nyt vindue) eller kom forbi og få en rundvisning i vores dejlige lokaler i Hvidovregade 49. Du skal være så velkommen.

Kontakt

Om Seniorsamtale eller Sorgsamtale

Pernille Sonja Jespersen, forebyggelseskonsulent
Telefon 25 43 81 18

Joan Dybré Jensen, forebyggelseskonsulent
Telefon 25 43 81 19

Hvidovre Sundhedscenter, telefon 36 39 37 37

Om Ældreliv Hvidovre eller Velkommen til nye pensionister

Jette Spelling Clausen, sundhedskonsulent
Telefon 61 97 16 23

Anne Sophie Bendixen, sundheds- og fællesskabskoordinator
Telefon 41 11 45 62