Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores cookiepolitik

 

Badge til borgere, der er fritaget for at bære mundbind og visir

20. januar 2021

Hvis man selv eller en man kender er fritaget for at bære mundbind eller visir, kan man hente et badge i receptionen i Sundhedscentret. 

Med det nye badge bliver det fremover muligt at vise, at man har en sygdom eller tilstand, der gør, at man er fritaget fra kravet om at bruge mundbind eller visir. Det er Sundhedsstyrelsen sammen med en række patient- og handicaporganisationer som har udviklet dette badge, som man kan bære for at signalere synligt, at man er fritaget fra kravet.

Der er ikke krav om at kunne dokumentere, at man er fritaget for at bære mundbind eller visir. Et badge er derfor ikke dokumentation for fritagelse, og man kan også være fritaget, selvom man ikke har et badge på. Badget er således et værktøj, der er frivilligt at bære for at skabe synlighed om, at man ikke kan bruge mundbind eller visir.

Læs mere om hvem som kan fritages for at bære mundbind eller visir her (åbner i nyt vindue)